Reacties
Cliënten ervaren Toyohari over het algemeen als prettig en ontspannen zichtbaar op de behandeltafel. Japanse naalden zijn zo dun, dat het inbrengen gebeurt met een geleidebuisje. Als Japans acupuncturist heb ik geleerd dat ik degene ben die voelt wat de naald doet en niet jij als cliënt, zoals bij Chinese acupunctuur. Enkele reacties zijn:

Toen ik lang geleden voor de eerste keer bij Ton kwam was het een gok. Zou dit iets voor mij zijn? En wat bleek, dit was zeker iets voor mij. Ton kan de vinger snel op de zere plek leggen (soms letterlijk, soms figuurlijk) en, ondanks dat ik er nog steeds helemaal niks van begrijp, mij pijnvrij en ontspannen de deur uit laten gaan.

Op vele verschillende momenten in mijn leven heeft Ton me ontzettend geholpen. Hij sleepte me door rouwprocessen en lichamelijke ongemakken heen. Zelfs wanneer ik een klacht had waarvan ik dacht dat acupunctuur me niet kon helpen, maakten Ton en Toyohari tóch het verschil.

Naast een kundig en uitstekend acupuncturist is Ton voor mij een coach van formaat. Down to earth, daar hou ik van.

Carieke Pol

Ik ben voor het eerst naar Ton gegaan met continue gewrichtspijn.Ton heeft mij zacht maar doeltreffend behandelden na verloop van tijd verdween de pijn bijna helemaal. Alleen als het koud en nat is buiten komt de pijn terug, net zoals het mannetje met de paraplu uit een Schwarzwälder weerhuisje naar buiten komt als het gaat regenen.

Een mooi neveneffect van de behandeling is dat mijn winter blues als sneeuw voor de zon is gesmolten. De daglichtlamp kan al jaren in de kast blijven staan.

De laatste jaren kom ik geregeld bij Ton voor onderhoud van mijn gezondheid. Als ik mij op de bank uitstrek begint mijn maag al te knorren van genoegen: mijn lijf weet dat er iets goeds staat te gebeuren. 

Yvonne B.

Mijn bezoeken aan Ton ervaar ik altijd als zeer prettig. Altijd een luisterend oor en een andere manier van kijken naar de klachten dan de Westerse geneeskunde.

Ton heeft veel kennis en is daarnaast erg vrijgevig. De ene keer kom ik thuis met een boek over voeding, de andere keer met een boek over de verschillende houdingen die goed zijn voor mijn klacht. Zijn enthousiasme is aanstekelijk. Ik moet alleen niet vergeten de boeken ook weer mee te nemen 🙂

Inmiddels is de pijn in mijn rechterbovenbeen allang verholpen.Toch kom ik iedere zes weken nog langs om te filosoferen en voor lichamelijke ondersteuning waar het op dat moment nodig is.

Dorien Donkers

Ton’s behandeling gaat verder dan acupunctuur alléén.
De huidafwijking waarvoor ik kwam en die maar niet wegging, heeft hij op een meer gevoelsmatige manier aangepakt, waarbij het accent behalve op acupunctuur ook bij mij innerlijk kwam te liggen.

Zijn heldere en eenvoudige analyse van mijn valkuilen en de handvatten om deze aan te pakken hebben mij, naast het verdwijnen van m’n huidprobleem,al veel opgeleverd in mijn dagelijkse relaties met anderen en hebben me rust in mezelf laten vinden.

Ernst Muskens

 

Dag Ton, ik wilde je toch even van het heugelijke feit op de hoogte brengen, dat ik na 2-3 jaar half doof te zijn geweest, vandaag voor het eerst weer kon horen!! Klinkt onbenullig, maar voor mij gaat er (letterlijk) een wereld (weer) open! De gesprekken op het werk, de vogels, de kikkers, de wind door de bomen … wauw!
Ik ben enorm onder de indruk. Uiteraard heb ik het (heel fout) gevierd met het guilty pleasure van een grote beker ijs. Maar dat is het voor deze keer helemaal waard. Ik ben je nu al zó dankbaar!

Astrid van N.

Ik ben naar Tonsan toegegaan, omdat ik had gehoord dat acupunctuur zou kunnen helpen bij klachten die ik had na chemo: dove voeten en een slecht geheugen. Ton beloofde geen gouden bergen. Hij is nuchter en slaat met zijn relativeringsvermogen een brug tussen het Verre Oosten en ons hoge Noorden. Hij geeft praktische adviezen, vertelt mooie verhalen en is een rustige behandelaar.

Inmiddels voel ik me een stuk beter: mijn geheugen functioneert beter, de doofheid in mijn voeten is ook afgenomen en ik heb meer zelfinzicht opgedaan.

Erna O.