Japanse acupunctuur – Toyohari

Je hebt een leven met werk, huis, relaties en emoties: soms in samenhang en in balans, soms ook niet. Toyohari kan je energiebalans merkbaar verbeteren. Daarnaast is behandeling gericht op het verlichten en wegnemen van je symptomen.

Behandeling

Een behandeling start met een gesprek, waarin al deze aspecten aan bod kunnen komen. Na dit gesprek kun je gekleed gaan liggen op de behandelbank. Ik kijk naar je onderbenen, onderarmen en ik voel je buik met zeer lichte druk. Daarna voel ik gelijktijdig je polsen en begint de behandeling: van acupunt naar acupunt. Telkens bekijk ik weer hoe het op dat moment met je gaat. Het doel van een behandeling is herstel van je basale energiebalans en verbetering van de kwaliteit van je energie.

Toepassing

In principe kun je met iedere klacht terecht. Je kunt een acupuncturist zien als een huisarts, maar dan een huisarts met een andere blik op ziekte en gezondheid. En met meer tijd.

Een paar voorbeelden van klachten waar cliënten mee komen zijn:

 • vermoeidheid
 • burn out
 • nek- en rugklachten
 • ademhalingsklachten en huidproblemen
 • gejaagdheid, onrust en stress
 • slaapproblemen
 • gewrichtsklachten
 • spijsverteringsklachten (maag- en darmklachten)
 • urogenitale klachten
 • lymfe- en oedeemklachten
 • kinderwens en zwangerschapsklachten
 • hormonale en menstruatieklachten
 • begeleiding voor en na operatie
 • verlichting van bijwerkingen van chemo behandelingen

Je kunt altijd informatief contact met me opnemen met vragen over jouw klachten.

Behandeling heel geschikt voor kinderen

Er bestaat een speciale Japanse vorm van acupunctuur voor kinderen: shonishin. De behandeling is kort en licht. En net zoals Toyohari is het pijnloos, mild en krachtig. Fijn dus voor kinderen. Ze vinden een behandeling vaak leuk, voelen zich veilig en vertrouwd.

Kinderen komen bij mij met de volgende klachten:

 • vatbaar voor alles wat langs komt op de crèche of school
 • astma en benauwdheid
 • hoesten en slijm op de borst
 • snotneus
 • oorontsteking
 • huidklachten en jeuk
 • weinig eetlust
 • slecht naar de wc kunnen
 • problemen met plassen
 • onrust of drukte
 • waterwratjes
 • slecht slapen
 • weinig energie of zwakke constitutie

Ook over de klachten van je kind kun je altijd informatief contact met me opnemen.

Tarieven
Intake en eerste consult volwassene € 93
Consult volwassene € 73

Intake en eerste consult 12 t/m 17 jaar € 63
Consult 12 t/m 17 jaar € 53

Intake en eerste consult kind t/m 11 jaar € 53
Consult kind t/m 11 jaar € 43

Het kan voorkomen dat je bent verhinderd en je consult moet afzeggen. Als je dat 24 uur van tevoren of eerder doet, breng ik het consult niet in rekening.

Als je niet komt zonder afzegging (‘no show‘), breng ik ik het consult in rekening.

Vergoeding
Mijn behandelingen worden in de meeste gevallen vergoed, omdat ik lid ben van de Nederlandse Vereniging voor Acupunctuur (NVA) (www.acupunctuur.nl.) Informeer voordat je start met behandelingen altijd bij je zorgverzekeraar naar de polisvoorwaarden.

Behandeling en voedingsadvies

Belangrijk onderdeel van ons leven is voeding. Tijdens een consult zullen we doornemen wat je eet, hoe vaak en wanneer, wat je lekker vindt en wat juist niet, wat je drinkt en hoeveel en of je een smaakvoorkeur hebt. Ik kan je vertellen hoe er vanuit Chinese voedingsleer wordt gekeken naar jouw eetpatroon. Vaak kun je met kleine en simpele aanpassingen al zoveel verbetering aanbrengen in jouw conditie: je zult het minder koud hebben, minder spijsverteringsproblemen, meer energie en meer zin om dingen te ondernemen.

“Ton geeft ook voedingsadviezen die nauw aansluiten op de behandeling. Ik heb uit ervaring gemerkt dat je energiebalans enorm kan verbeteren door anders te eten. Ik ben moeiteloos vijf kilo afgevallen door bijvoorbeeld dagelijks drie eenvoudige warme maaltijden te eten, door het gebruiken van onbewerkte ingrediënten en het toevoegen van voldoende vet. Dat had ik zelf niet kunnen bedenken …. “.

Nicolette Wever

Na de behandeling: “huiswerk”

Intentie van de behandeling is verbetering van jouw conditie en dat we elkaar op den duur niet meer hoeven te zien, met andere woorden: je kunt de draad weer zelf oppakken. Japanse acupunctuur kent verschillende technieken die je na behandeling zelf thuis kunt doen, zodat het effect van behandeling langer aanhoudt. Soms geef ik verblijfsnaaldjes mee die je zelf kunt aanbrengen. Of kun je eenmaal daags acupunten masseren op je onderbeen of aan je enkel. Soms geef ik een eenvoudig instrumentje mee en leer ik je hoe je bepaalde punten kunt verwarmen. Je zult verbaasd staan hoeveel je voor jezelf kunt doen!

“Het gaat erg goed met me. Als ik pijn begin te krijgen, gebruik ik de koper/zink plakkers op de punten die je me hebt geleerd als “huiswerk” te gebruiken, en dat helpt uitstekend moet ik zeggen. Eigenlijk heb ik twee zinnetjes die ik vaak gebruik als ik het met andere mensen heb over jouw behandelingen: “Ik snap niet dat dit niet door een huisarts wordt voorgeschreven!”, en: “Een revelatie voor mij”.

Jan T.

Behandeling en beweging: qigong

Qigong is een verzamelnaam voor bewegingsvormen uit China. Het bestaat uit eenvoudige oefeningen die je gemakkelijk kunt aanleren. Qigong bevordert gezondheid door de combinatie van beweging, aandacht en ademhaling. Het is heel simpel toe te passen in het dagelijks leven: kleine oefeningen kun je subtiel uitvoeren in de rij bij de supermarkt, onder de douche of als je water kookt voor een kopje thee. En als je zin hebt, neem je iets langer per dag voor een paar rek-, strek- en ademhalingsoefeningen.

“Ik gebruik qigong vaak tijdens behandelingen. De toepassing van qigong is heel divers. Natuurlijk helpt het voor klachten van spieren en gewrichten. Maar mild bewegen helpt bijvoorbeeld ook bij stress en depressie. In het algemeen verbetert met qigong je gehele conditie en beïnvloedt het daarmee je welbevinden.”

Tonsan

Qigong en meditatie voor ontspanning, comfort en gemak

 Je kunt weer meedoen met de live qigonglessen op de vrijdagmiddag van 15:00 tot 16:15 uur. We doen drie kwartier oefeningen en we sluiten af met een begeleide meditatie van een half uur. Je hoeft absoluut geen ervaring te hebben met qigong. De nadruk ligt op het plezier in bewegen. Wie zich prettig voelt, is ontspannen en ontspanning komt de gezondheid ten goede. 

 Vanaf september 2021 geef ik les bij Open Yoga aan de Zuiderkerkstraat in Groningen, tegenover restaurant De zevende hemel. Ik sluit me aan bij het programma dat Open Yoga biedt. 

 Je moet je voor de qigonglessen vooraf digitaal inschrijven.

 • Een losse les kost EU 14 (12 maanden geldig)
 • Een strippenkaart voor 10 lessen kost EU 117 (36 maanden geldig)
 • Een lidmaatschap voor 1x per week kost EU 42 per maand (bij een lidmaatschap heb je recht op 5 lessen per maand, je kunt dus ook eens een yogales uitproberen.)

 Voor meer informatie over de prijzen en inschrijven, kun je kijken op: https://openyoga.blossomstudio.app/pricing of je kunt contact opnemen met Open Yoga op: info@openyoga.nl, en per app: 06 – 2206 6449.

“De qigongles die Ton geeft, ervaar ik als zeer aangenaam. Het is verrassend om te merken hoe oefeningen waarbij je denkt dat je bijna niets doet, toch voelbaar effect hebben. Ton legt uit waarvoor de oefening goed is, vertelt hoe de meridianen lopen en laat je zien en voelen wat het effect is bij heel kleine verandering in houding.

Ton zorgt met humor en betrokkenheid voor een ontspannen sfeer. De oefeningen kun je staand of zittend uitvoeren, ze zijn niet prestatiegericht en alles kun je aanpassen aan je eigen mogelijkheden.”  Carolien van Leeuwen